Vemhes dámszarvasokat lőttek hasba Debrecen közelében

2024. június 22. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

Májusban nyolc dámszarvast lőttek le egy Mikepércs és Debrecen közötti tanyán, közülük öt vemhes volt, írja az Rtl.hu. Ugyan a támadás május 11-re virradóra történt, most kapott nagyobb nyilvánosságot.

Négy állat azonnal elpusztult, három később. A meglőtt állatok közül már csak egy tenyészbika van életben, de az ő túlélésére sem számítanak. A Debreceni Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást. Az elkövetők valószínűleg zárt köpenyű, acélmagvas lőszereket és kis kaliberű fegyvereket használtak, amelyek lassú és fájdalmas halált okoztak az állatoknak.

A Cívishírnek sikerült elérnie a gazdát, aki névtelenséget kért. A férfi nagyon bízik tanúk jelentkezésében. A szarvastehenek néhány napon belül világra hozták volna a borjaikat, az elkövetők mintha csak célzottan lőtték volna éppen hasba a nőstényeket.

A tanyán a férfi a fogságban 15 évig is elélő dámszarvasokat nem a húsukért, nem a trófeájukért, hanem csak kedvtelésből kezdte tartani. A tulajdonos a tizenöt állatból hetet-nyolcat el akart adni, a mészárlás egyetlen nappal az adásvétel előtt következett be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!