Cser-Palkovics: A Fidesznek figyelnie kell a Tisza Párt tevékenységét

2024. június 21. – 06:27

Másolás

Vágólapra másolva

Székesfehérváron „nem estek egymásnak a politikai riválisok, nem kerestünk fogást a másikon, az első pillanattól kezdve képesek voltunk kialakítani egy helyi közmegegyezést, és össze tudtunk fogni a bajban. Biztos vagyok benne, hogy ez is benne van a 41 és 74 százalék közötti különbségben” – mondta a 24.hu-nak adott interjújában Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, aki 33 százalékponttal jobb eredményt ért el a június 9-ei választáson, mint pártja, a Fidesz.

A fideszes politikus szerint nehéz ma megkérdőjelezni, hogy a béke és a háború kérdése kiemelten fontos, másrészt azt mondta: végig volt benne egy hiányérzet – és ezt talán visszaigazolták az eredmények –, hogy a háború mellett más témákkal is hangsúlyosan kellett volna foglalkozni. „Mi Fehérváron alapvetően helyi üzenetekkel operáltunk a kampányban: bemutattuk, hogy az elmúlt években – a Covid és az energiakrízis ellenére – milyen konkrét eredményeket tudtunk elérni és milyen jövőképünk van. Szerintem az elért sikerekből nemcsak helyi szinten, de országosan is lehetett volna kampányüzenet” – mondta.

A Fidesz Tisza Párthoz való viszonyáról is elmondta Cser-Palkovics a véleményét. „Ha az erősebb, jobb csapat úgy megy ki a pályára, hogy nem tiszteli az ellenfelét, akkor jönnek a váratlan vereségek. Azt vallom, hogy bármilyen – akár erősen kritikus – véleményem is van egy pártról, egy politikusról, fontos, hogy tiszteljem az eredményeit, és legalább a beszélőviszonyt fenntartsam vele. Ha valaki a semmiből érkezve pár hónap alatt 30 százalékot szerez egy országos választáson, akkor érdemes tisztelettel nézni ezt az eredményt. Nekem személy szerint is, hiszen a rám voksolók között feltehetőleg nagyon sok Tisza párti szimpatizáns is akad”.

Cser-Palkovics szerint a Fidesznek figyelnie kell a Tisza Párt tevékenységét, és arra érdemben kell reagálnia. „Magyar Péteréknek a következő hónapokban olyan kérdésekkel kell szembenézniük, amiket eddig elodázhattak. Ha csak az önkormányzati munkára gondolok, a Fővárosi Közgyűlésben ki fog derülni, mit gondol a Tisza Párt az önkormányzatok szerepéről, feladatairól, hatásköreiről, a finanszírozási kérdésekről, vagy éppen a vármegyékről, a megyei jogú városokról, a kisebb településekről. Sőt, mit gondol azokról az európai uniós forrásokról, amik jelenleg nem érkeznek meg az országba, ezáltal az egyes településekre sem. Magyar Péteréknek konkrét értékeket kell felvállalniuk, súlypontokat kell kijelölniük. Ezekre pedig érdemben reagálhat a kormánypárt is” – véli a politikus.

Bár a Tisza Párt nem lesz ott a székesfehérvári képviselő-testületben, ugyanakkor a polgármester szerint a párt tagjai a helyi közéletben, a közösség mindennapjaiban részt fognak venni. „Kíváncsian várjuk, hogy kik lesznek ők, mit gondolnak Székesfehérvár helyzetéről és a legfontosabb teendőkről. Nyitott vagyok az együttműködésre, hiszen a fehérváriak azt várják el tőlünk, hogy a város továbbra is fejlődjön, nyugodtan működjön” – mondta ezzel kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!