Jön a nyári idő, meg az embert próbáló maximumok is

2024. június 19. – 07:20

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább fokozódik a héten a meleg. Szerdán forró nyári időre készülhetünk, a kora reggeli 13–21 fok után 30–38 fokos maximumok jönnek, írja az Időkép. Mint azt kedden bejelentették, szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás is életbe lépett.

A nagy melegben csütörtökön lehet egy kis nyugalmunk, egy gyenge hidegfront valamivel több felhő lehet majd az égen. Eső, zápor továbbra sem valószínű, csak az északi-északkeleti szél lesz erős több helyen. A hőmérséklet viszont jelentősen nem esik majd vissza, délutánra már 29–37 fokot is mérhet a hőmérő.

Pénteken újra napos lesz minden, a Dunántúlon a hőzivatar sem kizárt. Délután 32–38 fokos kánikula jöhet. Szombaton egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A Dunántúlon csökken a hőség, keleten, délkeleten még maradhat a 32–37 fokos maximum. Vasárnap szeles idő jön.

Ebben az időszakban a harmadfokú hőségriasztás miatt fokozottan érdemes figyelni a folyadékbevitelre. Azoknak, akik utazásra adják a fejüket a héten, a MÁV naponta 10–17 óra között a nagyobb állomásokon és a fővárosban vizet oszt, a Volánbusz 12–14 óra között teszi ugyanezt a Népligetben és a megyeszékhelyeken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!