Sulyok Tamás nem tudja használni az államfői rezidenciát, mert az foglalt

2024. június 18. – 19:18

Sulyok Tamás nem tudja használni az államfői rezidenciát, mert az foglalt
Fotó: Dr. Sulyok Tamás / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar köztársasági elnökök rezidenciája hosszú évek óta a budai hegyekben lévő Béla király úti villa. Ebben jelenleg Novák Katalin lakik a 444 cikke szerint, ami annak tükrében igen meglepő, hogy nem ő Magyarország államfője.

Novák a kegyelmi botrány okán lemondott február 10-én, utódjának az Országgyűlés február 26-án Sulyok Tamást választotta meg, aki március 5-én vette át a hivatalt. Jogszabályilag Sulyoknak kötelező lenne a rezidenciára költöznie, de nem tud, mivel az épület foglalt. A 444 május végén megkereste Novákot, mikor tervez kiköltözni, de nem válaszoltak.

Június 6-án Sulyok hivatalát is megkeresték, utána ez a válasz érkezett:

„Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök és családja ugyanabban az ingatlanban élnek, amely ingatlan már köztársasági elnök úr alkotmánybírósági elnöksége alatt is rezidenciául szolgált. Nincsen szükség több, más jellegű biztonsági intézkedésre, mintha a Béla király úti rezidenciában laknának.”

A 444 az Országgyűlés Hivatalának is írt, az egyetlen használható válasz a sok kérdésre ez a mondat volt: „Novák Katalin részéről az Országgyűlés Hivatalához nem érkezett lakásigénylésre vonatkozó kérelem.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!