Hadházy Ákos talált egy 276 millióból épült szlovéniai fejlesztőközpontot, ami a jelek szerint üresen áll

2024. június 18. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Hadházy Ákos független képviselő szerint üresen áll a szlovénia Radamos nevű falu szélén épült korai fejlesztőközpont, amire korábban 276 millió forintot adott a magyar kormány. A szlovén kormány további 38 millió forinttal támogatta a beruházást.

A 250 fős falu szélén épült intézményt hivatalosan 2022 októberében adták át, amiről a helyi média is beszámolt. A központot Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke nyitotta meg.

Azonban Hadházy videója alapján úgy tűnik, hogy a központ jelenleg üresen áll, legalábbis a képviselő nem találkozott gyerekekekkel, amikor a faluban járt, pedig még az épületbe is becsöngetett. Beszélt a helyiekkel is, akik azt mondták neki, hogy gyerekek csak akkor voltak ott, amikor tavaly decemberben a kegyelmi botrány miatt azóta lemondott Novák Katalin köztársasági elnök ellátogatott a faluba.

Hivatalos Facebook-oldala szerint Novák Katalin valóban járt a faluban. Tavaly december 5-én posztolt az intézményről, amiről azt írta, hogy a Muravidéki Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség fenntartásában működik, „és várja az anyanyelven tartott korai fejlesztőpedagógiai foglalkozásokra a muravidékieket”. Az exállamfő fotókat is posztolt a látogatásról. Az egyiken körülbelül 10-20 gyerek szerepel, miközben a Mikulásnak énekelnek.

Hadházy szerint az üresen álló szlovéniai fejlesztőközpont arra is rávilágít, mekkora problémák vannak Magyarországon a gyermekvédelemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!