Vigyázat, jön a kánikula!

2024. június 17. – 10:40

Vigyázat, jön a kánikula!
Fotó: Időkép

Másolás

Vágólapra másolva

Napról napra melegebb lesz, szerdától szombatig 36-38 fokos nappali maximumokra kell felkészülni, írja az Időkép.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, az időnként megnövekvő felhőkből egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak kevés helyen fordulhat elő. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Kedden is a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megjelenő felhőkből egy-egy jelentéktelen futó zápor csak elvétve alakulhat ki. Nyugaton és északnyugaton megélénkül a délies szél. Délutánra 28-34 fok közé melegszik a levegő. Keddre az ország déli részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mert a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, az esernyőkre sehol sem lesz szükség. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lesz. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 30-36 fok között alakul.

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint csütörtökön alapvetően napos idő várható, amelyet időként megvastagodó fátyolfelhőzet zavarhat, csapadék nem lesz. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, keleti szél. A délutáni órákban 30-37 fokot mérhetünk.

Szerdára és csütörtökre néhány északi vármegye kivételével szinte az egész országra első- vagy másodfokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet, mivel a napi középhőmérséklet 25-27 fok körül alakulhat.

Forrás: HungaroMet Zrt.
Forrás: HungaroMet Zrt.

Pénteken sok napsütésre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél. A csúcsérték 32-38 fok között valószínű.

Szombaton napos idő várható fátyol és egyre intenzívebbé váló gomolyfelhő-képződéssel. Szórványosan zápor, zivatar kialakulhat. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik. Délutánra 27-37 fok közé melegszik a levegő, de nyugatra már hozhat némi felfrissülést egy érkező hidegfront.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű. Helyenként lehet zápor, zivatar. A maximum-hőmérséklet 27-32 fok között várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!