Elvezet a gyógyszertárhoz, és szűrővizsgálatokat is mutat már a telefonunkon az Egészségablak

2024. június 16. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

Megint új funkciókkal bővült az Egészségablak mobilos applikáció, ami korábban a nem éppen felhasználóbarát Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) néven futott. Az applikációba belépve már található egy Gyógyszertárak és egy Szűrővizsgálatok menüpont is.

Az elsőben könnyen megtalálhatjuk a hozzánk legközelebbi nyitva tartó gyógyszertárakat és ügyeletes patikát, láthatjuk a nyitvatartási időket. Az alkalmazásba beüthetjük, melyik városban vagy kerületben keresünk patikát, majd erre rákattintva az oda vezető útvonalat is láthatjuk a telefonunkon.

A Szűrővizsgálatok menüpont alatt életkorunk és nemünk alapján tájékozódhatunk a kötelező és az ajánlott szűrővizsgálatokról, így például az emlőszűrésről, a mellkasi szűrővizsgálatról, a csontsűrűségmérésről, a méhnyakrák- vagy a vastagbélszűrésről. A szűrés részletes leírása mellett megtalálhatjuk azt is, hogy milyen gyakran tanácsos elmenni a szűrésekre, és ezeket hol találjuk meg.

Az Egészségablakban már régebb óta láthatjuk receptjeinket, orvosi dokumentumainkat, a háziorvosunk adatait és rendelési idejét, foglalhatunk időpontokat orvosi vizsgálatokra, rákereshetünk az egyes betegségek leírására, vagy megnézhetjük, hogy érvényes-e a tb-kártyánk.

Az EgészségAblak applikáció ingyenesen letölthető androidos és iOS-es okostelefonokra, az alkalmazásba a TAJ-számmal és Ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok tudnak belépni. Az alkalmazást jelenleg közel 3 millióan használják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!