Egy önkormányzati képviselőt ért halálos áramütés a ráckevei gyümölcsösben

2024. június 15. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

Fideszes önkormányzati képviselő volt az a gazda, akit pénteken munkatársaival együtt megrázott az áram Ráckevén – számolt be az RTL Híradó. A gazda azonnal meghalt, munkatársa, aki a traktort vezette pedig akkor, amikor ki akart szállni a járműből.

Egyelőre tisztázatlan okból ért áramütés több embert egy ráckevei gyümölcsösben, 2024. június 14-én 13 óra körül. Egy 44 és egy 47 éves férfi a helyszínen meghalt, két nőt súlyos sérüléssel vittek kórházba, közölte pénteken a rendőrség. Most kiderült, hogy a baleset egyik áldozata Bécsi Balázs, Ráckeve egyik fideszes önkormányzati képviselője.

Az RTL információi szerint pénteken éppen meggyet szedtek a város szélén lévő gyümölcsösben egy meggyrázó gép segítségével,

mikor munka közben a gép valahogy beleakadt a fent futó magasfeszültségű vezetékbe.

A város Facebook-oldalán már péntek este hírt adtak a férfi haláláról. „Az elmúlt években a Jogi, Közbiztonsági és Mezőgazdasági Bizottság munkáját segítette, egyben a közbiztonsági tanácsnoki feladatokat is ellátta” – írták. A csatorna többekkel beszélt Ráckevén: a polgármester azt mondta, nagyon megrendültek, így nyilatkozni sem kívánt. Annyit közölt, hogy egy, a véleményéért kiálló, határozott fiatalembert veszítettek el, és a város saját halottjának tekinti. Képviselőtársa szerint is mindig segítette a munkájukat.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy elromlott az a gép, amivel reggel óta dolgoztak, ezért hoztak egy újat, és folytatták a munkát. Ekkor történt a baleset. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást a rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!