Újraszámlálást és megismételt szavazást kér a Kalocsán 23 szavazattal alulmaradó független jelölt

2024. június 14. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

Újraszámlálást és a szavazás megismétlését kéri Kalocsán a Kalo Lokálpatrióta Egyesület színeiben induló Bagó Zoltán, írja a Magyar Hang. Bagó 2156 szavazatot kapott a polgármester-választáson, míg ellenfele, a fideszes Filvig Géza 2179-et, azaz a különbség mindössze 23 szavazat.

Bagó pénteken nyújtotta be a fellebbezést: elsődlegesen a polgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlésének elrendelését kérte, mellette pedig a szavazólapok érvényességének ismételt vizsgálatát és a szavazatok újraszámolását, áll a politikus friss Facebook-bejegyzésében.

Bagó és egyesülete többek között kifogásolja, hogy ugyanabban a szavazófülkében egyszerre többen (akár négyen is) tartózkodtak egyidejűleg, ez szerintük többször is előfordult. Volt példa arra is, hogy több írni-olvasni nem tudó választópolgár érkezett a szavazókörbe, akiknek minden esetben az SZSZB-elnök egyedül nyújtott segítséget. Bagó állítása szerint több olyan szavazókörről is tudnak, ahol a helyi választási iroda a szavazatszámláló bizottság által kiállított szavazóköri jegyzőkönyvet utóbb „visszavonta”, és a Városházán az iroda munkatársai új szavazóköri jegyzőkönyvet készítettek, amit utóbb írattak alá a szavazatszámláló bizottság jelen nem lévő tagjaival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!