Hét év fegyházbüntetést kapott egy idős asszonyt többször megerőszakoló hajdú-bihari férfi

2024. június 13. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítéltek egy hajdú-bihari férfit, aki ellen szexuális erőszak, testi sértés és magánlaksértés miatt indult büntetőeljárás egy 2023. augusztusi ügy miatt – írja közleményében a Debreceni Törvényszék. A férfit a fegyházbüntetés mellett hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 19-én családjával és ismerőseivel vett részt egy városi rendezvényen. Ezután hajnalban, részegen indult hazafelé, végül azonban nem haza, hanem egy közeli házba ment, ahol egy idős asszony egyedül élt. A férfi átmászott a kerítésen és a szúnyoghálót letépve ugrott be a nyitott ablakon. Az asszony felkelt a zajra, a férfi rátámadt, ráfeküdt, és száját befogva többször megerőszakolta. Ezután a férfi az ablakon keresztül távozott, hátrahagyva mobiltelefonját és a súlyos sérüléseket szenvedő idős asszonyt.

Az ügyet első fokon a Hajdúböszörményi Járásbíróság, másodfokon a Debreceni Törvényszék tárgyalta. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte a férfi büntetett előéletét, és azt, hogy a férfi részegen követte el a bűncselekményt. Mivel azonban a járásbíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, a súlyosítási tilalom miatt másodfokon nem szabhatott ki hosszabb időtartamú büntetést – írja a Debreceni Törvényszék.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!