380 milliót sikkasztott ügyfeleitől a próbaidős kecskeméti jogász

2024. június 13. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és pénzmosás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy kecskeméti férfival szemben – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. A jogász 36 ügyfelét összesen 380 millió forinttal károsította meg azzal, hogy ellopta a bedőlt hiteleik rendezésére átvett összegeket.

A vád szerint a magát internetes oldalakon hirdető jogász felfüggesztett börtönbüntetések próbaideje alatt állt, amikor 2017. és 2023. között az MNB engedélye nélkül több mint 3000 ügyfél számára vállalta, hogy bedőlt hiteleik ügyében közvetítőként eljár a bankoknál. A férfi fix díjazása mellett sikerdíjra is igényt tartott. A vádlott emellett több alkalommal átvett nagyobb összegeket ügyfeleitől, kifejezetten tartozásuk rendezésére – a férfi azonban ezeket az összegeket saját és cégei tartozásának kiegyenlítésére fordította. Ezután hamis banki átutalási bizonylatokat és szerződéseket gyártott, hogy igazolja ügyfeleinek: pénzüket a célnak megfelelően használta fel.

A vád szerint a kecskeméti férfi 2023 augusztusában a cége bankszámláját átengedte egy másik, magát banki ügyintézőnek kiadó csalónak, aki a megszerzett pénzt a vádlott bankszámlájára utaltatta. Az első alkalommal jóváírt közel 4 millió forint készpénzben vissza is került a bűntárshoz, az ezután érkező 7 millió forintot viszont a vádlott már inkább megtartotta magának.

A férfi végül a felhalmozott tartozások és a folyamatosan érkező panaszok nyomására feladta magát a rendőrségen. Az ügyészség az elkövetett bűncselekmények és a férfi büntetett előélete miatt börtönbüntetés kiszabását kéri, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!