A rendőrség elfogta a józsefvárosi, radikális baloldali szervezet elleni támadás két feltételezett elkövetőjét

2024. június 12. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök elfogták két feltételezett elkövetőjét a hétfőn történt józsefvárosi támadásnak, ahol öt-hat kapucnis, feketébe öltözött férfi támadta meg a Fáklya radikális baloldali szervezet workshopját és vetítését a józsefvárosi Kesztyűgyár közösségi házban. A közösségi házba berontó csoport tagjai berendezési tárgyakat rongáltak meg és egy férfit bántalmaztak, aki könnyű sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

Az egyik feltételezett elkövetőt Szentesen, a másikat egy budapesti koncerten fogták el. A 19 és 39 éves férfiakat a BRFK Bűnügyi Főosztályán közösség tagja elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Egyikük sem tett vallomást, a fővárosi nyomozók őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A Fáklya az International Marxist Tendency magyarországi tagszervezeteként alakult meg 2023-ban. A szervezet 2024. június 10-én a Forradalmi Kommunista Internacionálé nevet vette fel, a magyar tagszervezet tagjai az ezt bejelentő kongresszust akarták megnézni a Kesztyűgyárban.

(Police.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!