Karsai Dániel: Orbán Viktornak azt sikerült mondania, hogy nem áll át a halál oldalára

2024. június 11. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Dr. Karsai Dániel Facebookon üzent Orbán Viktornak: az eutanáziáért küzdő alkotmányjogásznak azzal volt problémája, hogy a miniszterelnök elítélte Bedő Dávidot, a Momentum frakcióvezetőjét, aki a Parlamentben meghívta Orbán Viktort Karsaihoz, hogy elbeszélgethessenek az életvégi döntésekhez való jogról.

„Orbán Viktor minősíthetetlen módon válaszolt” – írta Karsai a Facebookon közzétett bejegyzésében. „Közölte, hogy megveti Dávidot azért, mert felvállalja a szenvedő emberek képviseletét és abból politikai ügyet csinál. Mindezt az a politikus mondta, akinek a most lezárult kampányban minden második szava a háború volt.”

„Orbán Viktor a továbbiakban még lejjebb süllyedt” – folytatta Karsai, kifejtve, hogy a miniszterelnök szerint az, aki az életvégi döntésekhez való jog pártján áll, az megvetendő. „Ez Dávidon kívül a magyar lakosság kétharmada” – írta az alkotmányjogász. „Zárszóként Orbán Viktornak azt sikerült mondania, hogy nem áll át a halál oldalára.”

„Orbán Viktor és köztem sok hasonlóság van. Mind a ketten jogot végeztünk, mindketten Bibósok voltunk, egyetem után alkotmányjogra szakosodtunk és azóta is az emberi jogok rendszeres megsértéséből élünk. Nem lett volna érdektelen a beszélgetésünk. Ha Orbán úr meggondolná magát, az ajtóm nyitva áll előtte” – írta Karsai.

Idézte az Alaptörvényt is, miszerint az emberi méltóság sérthetetlen, és a lét alapja az emberi méltóság. „A mindenfajta méltóságot nélkülöző, csak szenvedésből álló élet nem létezés. Aki erre kötelez, az életellenes és szenvedéspárti” – tette hozzá. Feltette a kérdést, hogy ha június 13-án Strasbourgban kimondják, hogy igenis van életvégi döntésekhez való jog, a kormány végre fogja hajtani az ítéletet? Vagy csak megvetésükről biztosítják a Bíróságot?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!