Hulladékgazdálkodási bírságot kapott egy kínai cég Debrecenben, csak a választások után derült ki

2024. június 11. – 21:01

Másolás

Vágólapra másolva

Két nappal az önkormányzati választás után derült ki, hogy egy kínai cég hulladékgazdálkodási bírságot kapott Debrecenben. A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal még januárban ellenőrizte a Halms Kft. telephelyét, az eljárását utána le is folytatta, a hivatalos döntést már május 22-én meghozta, de csak kedden hirdették ki.

„Az 1 millió 980 ezer forintos bírságot a Halms Hungary Kft. kapta, mely az akkumulátoripari óriás, a CATL mellett épített gyárat a debreceni déli ipari parkban. A vizsgálat során kiderült, hogy a Halms telephelyéről titokban Kisgugyori-csatornába vezették a szennyezett vizet” – írta az esetről beszámoló 24.hu. A cég az elektromos autók motoregységeinek gyártására specializálódott.

A városban Papp László polgármester az elmúlt öt év után ismét bizalmat kapott a választáson. Az EP-választáson a kormánypártok három százalékot vertek a Tisza Pártra.

Frissítés:

Szerda délután reagált a debreceni városháza, közleményükben azt írták, nem történt késlekedés, a kormányhivatal a a döntést a jogorvoslati határidőn belül tette közzé a honlapján. „Az eljárás során Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata meggyőződött arról, hogy mind a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mind a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság és a hulladékkezelésért felelős Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal késlekedés nélkül, a leghatározottabban, a rájuk vonatkozó szakmai és jogszabályi előírásoknak megfelelően tették meg a szükséges intézkedéseket az önkormányzat támogatásával” – állítja a fideszes vezetésű város.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!