Matkovich Ilona marad a polgármester Vácon

2024. június 10. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Nem érte meglepetés a váci városvezetést vasárnap, 44,17 százalékkal nyert Matkovich Ilona regnáló polgármester, aki 2019 óta vezeti a várost. Idén az Összefogás 2024 Egyesület színeiben indult az ellenzéki pártok és egyesületek támogatásával (Momentum, DK, Vácért Lokálpatrióta, MMN, SZAVAD Egyesület, Jobbik, MSZP, Párbeszéd-Zöldek). Fideszes kihívója, Imre Zsolt 39,5 százalékot szerzett, rajtuk kívül további öt jelölt indult a polgármesteri székért.

A polgármester a választás estéjén már posztolt Facebook-oldalára, és megköszönte a választók bizalmát. „Nagyon köszönjük a bizalmat. Együtt folytatjuk a munkát. Vác újra él!” – írta vasárnap éjjel. Imre Zsolt másnap reggel Facebook-posztban gratulált Matkovichnak, ő is megköszönte a támogatást.

A képviselő-testületben is többséget szerzett az összefogás. A egyéni választókerületek közül 8-at az Összefogás 2024 jelöltjei nyertek, kettőben tudott nyerni a Fidesz, és további 3 listás helyet szereztek. A Mi Hazánk színeiben 1 képviselő jutott be a testületbe kompenzációs listáról.

Az EP-választáson egyébként a váci szavazók 41,15 százaléka voksolt a Fidesz listájára, ezzel meghaladva a fideszes polgármesterjelölt támogatottságát. Nagyjából az országos arányoknak megfelelően a Fidesz EP-listáját támogatták itt is a legtöbben, a Tisza listája pedig 32,41 százalékot kapott a váciaktól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!