Egy szekszárdi művelődési ház tánctanára zaklathatott gyerekeket, nyomozás indult

2024. június 7. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

A szekszárdi Babits Mihály Művelődési Központban egy tánctanárt vádolnak a szülők azzal, hogy szexuálisan zaklatott diákokat - írja a Magyar Narancs egy birtokába jutott levél alapján.

A lap megkeresésére a Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság megerősítette, hogy a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen. A lap a levél alapján azt írja, a tanár 10 év feletti gyerekekkel foglalkozik, a férfi „tapogatja, csókolgatja, szexuális kapcsolatra próbálja meg őket rávenni, üzenetekben zaklatja őket”. A levél szerint a szülők tavaly feljelentést tettek a rendőrségen, mostanra több mint húszan tettek vallomást.

A Tolna Megyei Rendőrfőkapitányság az eljárás érdekeire tekintettel nem adott bővebb tájékoztatást az ügyben. A Szekszárdi Tankerületi Központ a Telex megkeresésére azt válaszolta, hogy nem keresték meg a szülők ilyen jellegű panasszal, így vizsgálat sem indult. Azt is hozzátették, hogy a művelődési házban folyó táncoktatás nem iskolai keretek között folyik, a tánctanár nem áll a tankerület alkalmazásában.

A művelődési ház igazgatója Berlinger Attila, aki jelenleg a a Fidesz-KDNP szekszárdi polgármesterjelöltje. Az üggyel kapcsolatban kerestük is őt, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

A cikket a megjelenés után frissítettük a tankerület válaszával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!