Pikó András szerint több mint 80 ember van bejelentve egy józsefvárosi fideszes jelölt rokonának lakásaira

2024. június 7. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Józsefváros 3. egyéni választókerületében található két társasházi lakásban választóként nagyszámú, összesen 82 választópolgár van nyilvántartva – írja Facebook-bejegyzésében Pikó András józsefvárosi polgármester.

Pikó azt írja, a helyi választási irodától megvásárolt választási névjegyzékben észlelték a nagyszámú választópolgárt a két címre bejelentve. Az érintett ingatlanok tulajdoni lapja szerint mindkét lakás Nyári Dezsőné tulajdonában van, a Fidesz–KDNP választókerületi jelöltje, Nyári Dezső pedig szintén a két lakás egyikébe van bejelentve.

„A Népszínház u. 22-ben egy 104 négyzetméteres lakásba 30 választópolgár, a Népszínház u. 25-ben egy 67 négyzetméteres lakásba 52 választópolgár van bejelentve.”

A polgármester azt írja, két hangfelvétel is a birtokukba jutott, amelyek állítása szerint bizonyítják, hogy a Fidesz kerületi emberei pénzt ajánlanak az átjelentkezőknek.

„Kampányom vezetői ma feljelentést tettek a Budapesti rendőrkapitányságon választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt” – írta Pikó.

A vádakkal kapcsolatban kerestük Nyári Dezsőt és a józsefvárosi Fideszt, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!