Soha nem volt jogsija, rendőrrel karambolozott egy férfi Öreglaknál, vádat emeltek ellene

2024. június 7. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt az ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki még 2022 telén egy forgalomra alkalmatlan állapotú autóval belerohant egy rendőrautóba Öreglaknál. A Somogy Vármegyei Főügyészség közleményéből az derül ki, hogy a kocsiban ott ült vele élettársának a gyereke, aki nem volt bekötve. A gyerek olyan súlyos sérüléseket szerzett a balesetben, amik maradandó fogyatékosságot okoztak neki.

A vádirat szerint a negyvenes éveiben járó férfi az esős időben egy kanyarban elvesztette el az irányítást az autó felett, elrántotta a kormányt, megpördült a csúszós úton, a baloldali sávba sodródott, ahol egy szembe jövő, szabályosan közlekedő rendőrautóval ütközött.

A vádiratból az is kiderül, hogy az autónak nem volt műszakija, a szakértők megállapították, hogy az egyébként is elöregedett gumik mérete, mintázata és légnyomása kerekenként eltérő volt. A 40 év körüli férfi sosem szerzett jogosítványt.

A Fonyódi Járásbíróság fogházbüntetést és járművezetéstől való eltiltást kért a sofőrre, aki éppen egy másik büntetését tölti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!