Újabb bicskei pedofilügy: 11 éves kislányt molesztálhatott egy dolgozó

2024. június 6. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb pedofil bűncselekmény gyanúja merült fel a bicskei gyermekotthonban, ahonnan a kegyelmi botrány is kigyűrűzött annak idején. A Gulyáságyú Média birtokába kerültek dokumentumok arról, hogy a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon egy 11 éves kislány lakóját bántalmazták. Az áldozat gyámja bejelentést tett a Bicskei Rendőrkapitányságon, mivel az otthon portása fogdosta a lányt.

A Gulyáságyúnak több egymástól független forrás is megerősítette a történteket. A lap szerint a rendőrség eljárást folytat az elkövető hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon hatalma vagy befolyása alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével vagy végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

Csütörtökön a megkeresésünkre reagálva a fenntartó Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola a következő közleményt juttatta el hozzánk:

„A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban egy gondozott gyermekvédelmi gyámja jelzéssel élt a Bicskei Rendőrfőkapitányság felé. A rendőrségi eljárás folyamatban van. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szeméremsértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást. Az intézmény együttműködik a rendőrséggel, a portás munkavégzését megszüntette, és azonnal gondoskodott a gyermek szakpszichológusi ellátásáról.”

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hogy „szeméremsértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást, amelynek részleteiről a nyomozás jelenlegi szakaszában nem áll módunkban bővebb információt adni”.

Donáth Anna Momentum-elnök már az ügy hatósági megerősítése előtt reagált a történtekre, így: „A kormány politikai felelőssége megkerülhetetlen. Szétverték a gyermekvédelem intézményeit, elvonták a szükséges forrásokat az állami gondozás területéről, és kiszorították a civileket, akik legalább némi kontrollt és némi segítséget jelentettek. A kegyelmi ügyet szőnyeg alá söpörték, a valódi felelősöket és motivációikat máig nem ismerjük. Az állami gondozásban lévő gyerekek ma nincsenek biztonságban. És ez Orbán Viktor kormányának felelőssége.”

Az előző bicskei ügy

A nyilvánosság 2016-ban, az RTL Házon kívül című műsorából értesült a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatója, V. J. súlyosan pedofil, egy évtizeden át folytatott bűncselekmény-sorozatáról, amit öt évig még azután is folytatni tudott, hogy az első bejelentések 2011-ben a hatóság tudomására jutottak.

V.-t később 9 év 6 hónap fegyházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék, eddig összesen 7 évet és 3 hónapot töltött börtönben, legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhatott volna, de a bíró nem engedte ki.

Novák Katalin köztársasági elnök a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette a gyermekotthon igazgatóhelyettesét, K. E.-t, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. Novák február 10-én lemondott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!