A Duna vízállása miatt be kellett zárni a Műegyetem főépületét

2024. június 6. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

Bezár a Műegyetem K épülete a Duna vízállása miatt. A korlátozás előreláthatólag június 11-ig tart – áll az egyetem közleményében.

A Műegyetem rakparton található épületet június 5-én zárták le. A lezárás oka „a Duna magas vízállása, illetve annak a csatornarendszerre gyakorolt hatása”. Az épület lezárása várhatóan a folyó hétvégére várt apadása után, jövő hét kedden szűnhet meg. Az egyetem többi épülete nem érintett az intézkedésben.

Jelenleg vizsgaidőszak van a Műegyetemen, a vizsgákat és rendezvényeket más épületekbe szervezi át az intézmény.

A vizsgákat érintő változásokról a Központi Tanulmányi Hivatal honlapján és a Neptun-rendszeren keresztül tájékoztatja a hallgatókat a BME.

A Műegyetem épületében működő Szkéné Színház előadásai is elmaradnak vasárnapig.

„Vasárnap estig az előadásainkat le kell mondanunk. A jövő heti előadásokkal kapcsolatban kérjük, figyeljétek az oldalunkat!” – írta a színház a Facebook-oldalán.

A június 7-ére, 8-ára és 9-ére a Szkéné Színházba meghirdetett Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög című előadások is elmaradnak – közölte a Pintér Béla Társulat. A megvásárolt jegyek átválthatók bármely más júniusi előadásra (a szabad helyek függvényében hasonló árkategóriába), átválthatók a következő, 2024/2025-ös évadra szóló ajándékutalványra, vagy visszaválthatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!