Karácsony Gergely: Nincsenek B terveim

2024. június 5. – 21:12

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester volt az InfoRádió Aréna című műsorának szerda esti vendége. Egyebek mellett beszélt a parkolási rendszer átalakításáról, a Lánchíd-felújítás pénzügyeiről és az autósüldözés vádjáról is. Azt ígérte, hogy majd az emlékirataiban írja meg, jó döntés volt-e a visszalépése az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségtől.

A kampányfinanszírozásról. „Szívesen látnám, ha mások, egyébként nálam sokkal-sokkal drágább kampányait ugyanilyen ügybuzgalommal kinyomoznák és feltárnák. Az elmúlt években az összes létező magyar nyomozóhatóság kormányzati nyomásra ezeket az ügyeket folyamatosan visszataszigálja napirendre, én már nem tudok ehhez mit hozzátenni, és nem is akarok”.

Mit gondol az esélyeiről? „(…) nincs olyan közvélemény-kutatás, amely ne azt mutatná, hogy nagyon nagy arányban meg fogom nyerni ezt a választást, úgyhogy nem tervezek, nincsenek B terveim, ha úgy tetszik.”

Draskovics Tiborról és a politikai zsákmányszerzésről. „Ő Magyarország egyik legfelkészültebb és legtapasztaltabb igazgatási szakembere, és nem politikai feladatot lát el. Ha valaki szakemberből lehet politikus, akkor azt is fogadjuk már el, hogy politikusból is lehet valaki szakember, és azt, amit tudott, mondjuk, pénzügyminiszterként, nem felejtette el.”

A parkolási rendszerről. „Felszámoltuk azt a káoszt, ami a parkolási zónák esetében volt, most négy parkolási zóna van, ezek világosan kommunikálhatók és egy egységes szempontrendszer szerint lettek kialakítva. Csökkentettük a parkolási rendszereken azt a nyomást, hogy a digitalizáció és a mobilfizetés elterjedésével párhuzamosan már nem kell annyi parkolóautomatát kihelyezni.”

A Lánchíd-ügyről. „A Lánchíd keresztül-kasul agyon lett vizsgálva. Én azt tudom mondani, hogy mi nagyon prudens módon jártunk el, és ha valaki hídfelújítás kapcsán politikai skandalumokat keres, akkor javaslom, hogy nézze meg a Déli Körvasutat, mert ez szerintem egy sokkal súlyosabb történet.”

Mi lesz a hajózás szabályozásával? „Száműzzük azokat az úgynevezett bulihajókat, amelyek gyakorlatilag a bulinegyedet viszik át a Dunára, és tulajdonképpen az olcsó alkohol az, ami hajtja őket, és nem a gyönyörű dunai panoráma.”

Mekkora a dugó? „(…) 2019 óta folyamatosan csökkent a torlódás Budapesten. Ettől még mi az európai középmezőnyhöz tartozunk, tehát nálunk sokkal jobb városok is vannak a torlódások szempontjából, ezek a városok azonban olyanok, ahol sokkal, de sokkal kevesebb autó van a belvárosban.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!