Hamisan tüntette fel magát a Tisza Párt támogatottjaként A Nép Pártján váci polgármesterjelöltje

2024. június 5. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Sem Magyar Péter, sem a Tisza Párt nem támogatja semmilyen szinten Dodek Norbert indulását” – közölte a Tisza Párt a Vác.hu-val. A párt arra reagált, hogy a Váci Szívvel és a Jakab Péter-féle A Nép Pártján polgármesterjelöltje a szórólapjain azt sugallta, Magyar Péter támogatásával indul az önkormányzati választáson.

Dodek szórólapjain egy Magyar Péterrel közös kép és a Tisza Párt logója is szerepel. A szórólapon az olvasható, hogy „a Tisza Párt váci támogatói Dodek Norbertet támogatják”.

Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

A Tisza Párt a Vác.hu megkeresésére közölte, az, hogy Dodek szóróanyagai azt sugallják, a jelölt a Tisza Párt, illetve Magyar Péter támogatásával indul, „választási csalásnak, megtévesztésnek minősül, ezért a Tisza Párt ki fogja vizsgálni ezt a visszaélést, és megteszi a szükséges jogi lépéseket”.

Nem Dodek az egyetlen, aki visszaél a Tisza Párt nevével, ezért a párt szerdán egy közleményt is közzétett, amelyben tisztázzák, kik az általuk támogatott jelöltek, és kik nem.

„Az általunk támogatott szervezetek kizárólagos listáját itt találjátok: https://magyartisza.hu/hivatalos-partnereink

  • Patrióta Békéscsaba Egyesület
  • Illés Gergő – Jászapáti
  • Gyenes Szilárd – Balassagyarmat

A visszaélők közül ki kell emelnünk:

  • Szolidaritás Mozgalom, Budapest, Biatorbágy
  • Vig Attila, Nagykanizsa
  • Élhető Erzsébetváros, VII. kerület
  • Kovács Pál, Hódmezővásárhely” – áll a párt közleményében.

„Ezek a szervezetek nemcsak minket, de az egész közösségünket becsapják, kihasználják. Fontos tudnotok, hogy ezek a jelöltek nincsenek velünk kapcsolatban, és nem élvezik a bizalmunkat” – írják.

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület plakátjaira korábban Tisza Párt-lógós matricákat ragasztottak, az egyesület polgármesterjelöltje akkor a 24.hu-nak azt mondta, semmi közük az egészhez, valójában ők az elszenvedői az akciónak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!