Zivatarra az egész országban, felhőszakadásra északkeleten van nagyobb esély

2024. június 4. – 07:36

Másolás

Vágólapra másolva

Zivatar miatt az egész országra citromsárga figyelmeztetést adott ki a HungaroMet keddre, akár jégeső is előfordulhat. Felhőszakadás miatt szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre. Mint írják, ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Kedden reggel még főként az ország északnyugati felén, napközben már másutt is elszórt jelleggel várható eső, zápor, zivatar, utóbbi nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű, felhőszakadásra is ott van több esély. A szél elsősorban zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán már a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan – elsősorban keleten, délen és a Nyugat-Dunántúlon – fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt marad, legfeljebb zivatarok környezetében támadhat fel. A maximumok 24-29 fok között alakulnak.

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, egy-egy kósza zápor, zivatar legfeljebb északon-északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. Sopron környékén időnként élénk lehet a délies szél. Kora délután 26-31 fokot mérhetünk.

Pénteken a többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják. Záporok, zivatarok északon fordulhatnak elő. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. A csúcshőmérséklet pénteken 26-32 fok között alakulhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!