Svájcba menekült az ítélet elől az élettársa unokáit szexuálisan bántalmazó 84 éves férfi

2024. június 4. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába van jogerős ítélet egy 84 éves, a vele élő élettársa unokáit szexuálisan zaklató magyar férfival szemben, nem tudják letartóztatni, az idős férfi ugyanis Svájcban él és svájci állampolgársággal is rendelkezik – írja a Blikk.

Az ügy még 2021 novemberében indult, a férfi ekkor került bűnügyi felügyeletbe, ami azzal járt, hogy személyesen kellett jelentkeznie a kapitányságon. Az ítélet szerint a Rábagyarmaton született D. István 2018 decemberében ismerkedett meg későbbi élettársával, akivel nyáron a nő Vas vármegyei házban éltek, télen pedig D. svájci lakásában voltak. Amikor Magyarországon voltak, megesett, hogy a hétvégéken náluk voltak a nő elsős és óvodáskorú lányunokái. Ilyenkor előfordul, hogy D. egyedül volt velük, akkor pedig meztelenre vetkőzött, simogatta a lányokat.

A Blikk úgy tudja, hogy a gyerekek akkor számoltak be a történtekről, amikor kiemelték őket a családból és nevelőszülőkhöz kerültek, akik végül feljelentették a férfit. A lap úgy tudja, hogy a gyerekek jelenleg gyerekotthonban élnek, apjuk új életet kezdet, de időnként látogatja a gyerekeket.

A Szombathelyi Törvényszék szóvivője, dr. Tóth András Imre a lapnak azt mondta, hogy D. István két éve telefonon azt mondta, hogy átvette az iratokat, de az idézésre nem megy el, és Magyarországra sem tér vissza, mert akkor letartóztatják. Ezután nemzetközi és európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene, ám az nemrég lekerült a rendőrségi oldalról, mert jogerősen elítélték, ám jelenleg nem tartózkodik Magyarországon.

„A Körmendi Rendőrkapitányság január 16-án ismételten felvette vele a kapcsolatot a svájci vezetékes telefonján. A vádlott kijelentette, nem hajlandó Magyarországra utazni mindaddig, míg büntetőeljárás van ellene folyamatban, hiába küldenek részére idézéseket. Sem a magyar, sem a svájci hatóságokkal nem kíván kapcsolatba kerülni” – mondta a bírósági szóvivő a lapnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!