Gyerekeket használt a kampányban, elmarasztalták a nagykőrösi polgármesterjelöltet

2024. június 4. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság megállapította, hogy dr. Körtvélyesi Attila fideszes polgármesterjelölt kétszer is megsértette azzal a választási alapelvet, hogy májusban óvodai/iskolai időben gyerekekkel fotózkodott kampánycélból, a képeket pedig közzétette a Facebook-oldalán. A jogsértőt a bizottság eltiltja a további jogsértéstől – derült ki a Telexhez eljuttatott dokumentumból. A kormánypártok színeiben induló Körtvélyesi csütörtök délutánig fellebbezhet és a Kúriához fordulhat.

Az ügy pikantériája, hogy a helyi választási bizottság nem talált semmi kivetnivalót abban, hogy a kampány beköltözött az iskolába.

A választási bizottság indoklásában kifejtette, hogy a gyerekeket Körtvélyesi díjazta, oklevelet nyújtott át nekik, megvendégelésükben aktívan részt vett, ez egyértelműen megjelent a képeken. Előzetesen a szülők nem kaptak felvilágosítást, hogy készül vizuális anyag az eseményekről és azt milyen formában szeretnék felhasználni.

Körtvélyesi egyik kihívója a városban az négy ellenzéki párt (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd) által támogatott Kökény Gábor lesz, a másik Zágráb Nándor, akit pártok nem támogatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!