Magyar Narancs: egy 13 éves tanítványával kapcsolatba kerülő tanár ügyében folyik vizsgálat Bonyhádon

2024. június 4. – 04:37

Másolás

Vágólapra másolva

A Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola érettségiző diákjainak a napokban bejelentették, hogy az egyik férfi tanár a szóbeli vizsgákon már nem vesz részt. Maga a tanár is közölte az osztályával, hogy a következő tanévben már nem fogja tanítani őket, de részletekbe nem bocsátkozott – írja a Magyar Narancs. A lap szerint az ügy hátterében az áll, hogy a tanár

„a pedagógus etikai kódexet sértő kapcsolatot alakított ki egy 13 éves tanítványával”.

Az illető tanár a fideszes polgármester közeli hozzátartozója. Filóné Ferencz Ibolya a lapnak nem cáfolta, hogy közeli hozzátartozójának „iskolai ügye” van, de azt mondta, a rokonát nem bocsátották el. Írásban később annyit közölt, hogy a kérdéskörben az iskola felettes szerve kompetens válaszokat adni.

Az iskola igazgatója, Steiner Krisztián – aki a város 2. számú egyéni választókerületében a Fidesz jelöltjeként indul az önkormányzati választáson – szintén határozottan cáfolta a tanár elbocsátását. Az esetleges közös megegyezésre mindketten kitérő választ adtak.

A Tamási Tankerületi Központ munkatársa, Kökönyei Hedvig szakmai vezető arra a kérdésre, hogy

„volt-e tudomása arról, hogy az iskola főigazgatója arról értesült: az intézmény egyik tanára a pedagógus etikai kódexet sértő kapcsolatot alakított ki egy tanítványával, majd miután egy tantestületi értekezleten tárgyalták az ügyet, Steiner Krisztián ahelyett, hogy a szabályokat követve fegyelmi eljárást indított volna, beleegyezett abba, hogy az illető tanár munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntessék meg”

azt válaszolta:

„Az intézmény főigazgatója, miután a tudomására jutott az ügy, azonnal megkezdte a vizsgálatot.”

A főigazgatót ezután arról kérdezték, milyen eredménnyel végződött a vizsgálat, illetve nem érezte-e úgy, hogy rendőrségi feljelentést kellene tennie. Steiner azt válaszolta: „Az üggyel kapcsolatban elrendelt vizsgálat folyamatban van, a vizsgálat kimenetelét kizárólag a tények befolyásolják.”

A lap információi szerint az ügy belső, iskolai jelzésre robbant ki, és tantestületi értekezleten is szóba került. A Magyar Narancsnak egy jogász azt mondta, hogy az iskolavezetésnek és a tankerületnek ilyen esetben

nincs mérlegelési lehetősége, nem nyomozhat, vizsgálódhat olyan ügyben, amely esetleg bűncselekmény.

Erre a nyomozóhatóságnak van hatásköre és illetékessége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!