Részegen belerohant egy rendőrautóba, és elgázolt egy rendőrt egy salgótarjáni férfi, vádat emeltek ellene

2024. június 3. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ügyésze vádat emelt egy 56 éves salgótarjáni férfi ellen, aki egész napos italozás után ült volán mögé és balesetet okozott. A vádirat szerint a férfi, akinek nincs jogosítványa, tavaly szeptember 29-én jelentős mennyiségű alkoholt ivott egy presszóban, majd az éjszakai órákban haza akarta vinni ismerősét, súlyosan részegen. A 21-es főúton éppen bizonytalanul vette be a kanyart, amikor szemből jött szolgálati autójával két rendőr.

Az autót vezető rendőr a bizonytalan haladás miatt megállt, mert fel akarta szólítani az ittas sofőrt, hogy álljon félre, de ő erőteljes gázt adott, hirtelen félrerántotta a kormányt és nekiment a rendőrautónak, majd megállás nélkül továbbhajtott még pár száz métert. A balesetben a rendőr könnyebben sérült meg.

A járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolta meg, vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!