30-40 centi víz az udvarokon és kidőlt fák – viharok taroltak le több dunántúli megyét

2024. június 3. – 20:37

Másolás

Vágólapra másolva

A katasztrófavédelem a viharos idő miatt kidőlt fákról és a vízzel elöntött területek szivattyúzásáról, az Időkép pedig az intenzív zivatarrendszer után hátrahagyott megtelt árkokról és folyóvá változott utakról ír. Arra figyelmeztetnek, hogy peremfelhős zivatarlánc a fővárost is elérheti.

Az Időkép szerint a Dél-Dunántúlon több helyen 30, helyenként 40-50 milliméter meghaladó csapadékmennyiség hullott le. Az általuk közzétett képeken is látszik, hogy az özönvízszerű esők miatt megteltek az árkok, az utakból patakok és folyók lettek, az udvarokon pedig áll a víz. Volt, ahol az eső mellé még apró szemű jég is jutott.

Zala, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyékre a HungaroMet hétfő délután narancssárga riasztást adott ki. A Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz érkeztek is a bejelentések. Bagodon megduzzadt a patak, lakóházakat és udvarokat veszélyeztetve,a Somogy megyei Kadarkúton szintén harminc-negyven centiméter magasan állt a víz. A település tűzoltói szivattyúval dolgoznak a víz eltávolításán – közölte a katasztrófavédelem. Kaposváron egy 15 méteres fa is kidőlt, hat autóban okozott kárt. Beszámolójuk szerint a Tolna megyei Szakályon nagy mennyiségben folyik át a víz a 65-ös főúton, egy jármű el is akadt.

Az özönvizet okozó zivatarok látványosan érkeztek Dunaújváros fölé, erről az Időkép egyik olvasója látványos felvételt készített:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!