Két új Leopard tank érkezett a honvédséghez, Szalay-Bobrovniczky bele is ült az egyikbe

2024. június 3. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

„A békéhez erő kell! – ezt az erőt építik a Magyar Honvédség új Leopardjai is” – írt a Facebookon Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki így jelentette be, hogy újabb két Leopard 2A7HU típusú harckocsi, illetve vezetői oktatójármű érkezett a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz a napokban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf több fotót is posztolt a tankokról, az egyikbe bele is ült.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a miniszter azt mondta, hogy a Leopard 2A7 Driver Training Tank (vezetői oktatójármű) megjelenésével az elmúlt években Németországban sikeresen kiképzett harckocsizó tisztek és altisztek gyártói felkészítése mostantól Tatán folytatódhat. Ez a több hónapos szakmai tanfolyam szavatolja az állomány profi ismereteit az új eszközök használatához – mondta a miniszter, és hozzátette azt is, hogy ezzel 13-ra bővült a magyar igények szerint fejlesztett harckocsik száma.

2028-ig összesen 44 darab érkezik Magyarországra a high-tech haditechnikai eszközből, derül ki a HM közleményéből.

A tank rendelkezik egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuskával, egy 12,7 milliméteres távvezérelt géppuskával, valamint 16 darab 76 milliméteres ködgránátvetővel, amelyek repeszgránátok kilövésére is alkalmasak – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!