Lezárások lesznek szombaton Budapesten a belvárosban, a Dózsa György útnál és Kispesten

2024. június 1. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Egy sor lezárás várható szombaton Budapesten a Békemenet és más programok miatt. A BKK oldala szerint: 11:00-tól lezárják a belvárosban a Széchenyi István teret, a Lánchidat és a József Attila utcát. Szintén lezárják a Budai alsó rakpartot és a Pesti alsó rakpartot is a Lánchíd közelében, illetve a Fő utcában is lehetnek lezárások.

A Széchenyi István tér, a Lánchíd és a József Attila utca lezárásakor, várhatóan 11:00 és 13:30 között:

  • a 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210B és a 216-os autóbuszok módosított útvonalon, az Erzsébet tér és a Clark Ádám tér között a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekednek;
  • a 15-ös autóbusz a Boráros tér felé a Kossuth Lajos tér és a Kálvin tér között a Szemere utca–Kálmán Imre utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon közlekedik, ideiglenesen a 70-es és a 72-es trolibuszok Kossuth Lajos tér és Astoria közötti megállóiban áll meg.

A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok várhatóan 11:00 és 13:30 között, a korlátozások miatt:

  • a Közvágóhíd H, Pesterzsébet, Pacsirtatelep, illetve a Keleti pályaudvar M és a Boráros tér H között közlekednek. A kimaradó szakaszon a BKK a nagykörúti villamosok, valamint a 15-ös autóbuszok igénybevételét ajánlja.

A Margit hídi korlátozások idején, várhatóan 12:00 és 14:30 között:

  • a 4-es és a 6-os villamosok rövidített útvonalon, az Oktogon és a dél-budai végállomások között közlekednek;
  • 12 és 13 óra között az észak-budai oldalon is járnak a nagykörúti villamosok, a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között. A korlátozás idején a BKK a pesti oldalon a Corvin-negyed közelében az M3-as metró igénybevételét ajánlja a Nyugati pályaudvar felé tartóknak, a Blaha Lujza tér térségéből pedig az M2-es metrót a Széll Kálmán tér felé tartóknak. A Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között 13:00 és kb. 14:30 között pótlóbusz jár a korlátozás idején.
  • a 17-es villamos várhatóan 13:00 és 14:30 között a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H, illetve a Savoya Park és a Széll Kálmán tér M között közlekedik. A kimaradó szakasz pótlására a budai oldalon villamospótló autóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között;
  • a 9-es autóbusz módosított útvonalon, a Raktár utca és a Nyugati pályaudvar között az Árpád híd–Váci út útvonalon közlekedik;
  • a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M, Szemlőhegy, illetve Zugliget, Libegő és a Margit körút között közlekednek.

Lezárják a Thököly utat a Dózsa György út és a Stefánia út között június 1-én, szombaton várhatóan 12:30 és 13:20 között. Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbuszok módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer sor felé közlekednek.

Várhatóan 13:10 és 13:40 között lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Thököly út között.

  • Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbuszok mindkét irányban a Dózsa György út – Ifjúság útja – Stefánia út útvonalon közlekednek.
  • A 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok a Dózsa György út–Ifjúság útja–Stefánia út–Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti út útvonalon közlekednek.
  • A 20E autóbuszok mindkét irányban a Dózsa György út–Ifjúság útja–Stefánia út–Ajtósi Dürer sor–Hungária körút–Reitter Ferenc utca útvonalon közlekednek.

Várhatóan 13:30 és 14 óra között lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Hősök tere között.

  • A 75-ös trolibusz terelve jár az Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út útvonalon, ideiglenesen a 72-es és a 74-es trolibuszok Állatkert és Vakok Intézete közötti megállóiban áll meg.
  • A 79-es trolibusz az Állatkerti körút–Hősök tere–Dózsa György út útvonalon jár, ideiglenesen a 72-es és a 74-es trolibuszok Zichy Géza utca és Állatkert közötti megállóiban áll meg.
  • A 20E autóbusz az Ajtósi Dürer sor–Hungária körút útvonalon jár, a Hősök terét nem érinti.
  • A 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok az Ajtósi Dürer sor –Hermina út–Állatkerti körút útvonalon járnak.

Ezen kívül: Lezárják a közúti forgalom elől a XIX. kerületi Ady Endre utat a Kisfaludy utca és a Petőfi utca között június 1-én és 2-án, szombaton és vasárnap a Kispesti Városünnep idejére. A forgalomkorlátozás miatt a 42-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik, a rendezvény miatt egyik irányban sem érinti a villamos Templom tér megállóhelyét.

A 68-as autóbusz Kispest Kossuth tér és a Kossuth Lajos utca között, a 132E és a 268-as autóbusz Kispest, Kossuth tér és a Vas Gereben utca között mindkét irányban az Üllői út–Vas Gereben utca módosított útvonalon közlekedik, a Templom teret egyik irányban sem érintik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!