Rákiabált a háza előtt rollerező gyerekekre, aztán fémrúddal támadt a gyerekek apjára

2024. május 30. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy fémrúddal ütött rá egy apára, aki azért csengetett be hozzá, hogy számon kérje rajta, amiért korábban indulatosan szólt rá a háza előtt rollerező gyerekeire.

Az ügyészség közleménye szerint az apa tavaly augusztus 16-án csengetett be a férfi kiskunfélegyházi otthonába. A vita hevében a férfi bement a házba, magához vett egy kb. 54 cm hosszú, 2 cm széles tömör fémrudat, majd azzal az utcán várakozó apa feje irányába ütött, aki védekezésképpen felemelte az egyik kezét, így a férfi csak azt találta el.

Az ütés következtében az apa 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, valamint a karórája összetört.

Az ügyészség szerint a férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen. Ráadásul korábban már állt bíróság előtt, próbára bocsátás hatálya alatt volt, amikor bántalmazta az apát.

Az ügyészség a próbára bocsátás megszüntetése mellett végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását kéri a férfira. Az ügyben a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!