Magyar Péter Tónika-show-nak nevezte a közmédia vitáját, és üzent a hírhamisító Papp Dánielnek is

2024. május 30. – 20:38

Magyar Péter Tónika-show-nak nevezte a közmédia vitáját, és üzent a hírhamisító Papp Dánielnek is
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokkal a közmédia választási vitájának kezdete előtt mondott beszédet Magyar Péter a Várkert Bazárnál. Mielőtt beszélni kezdett, felszólította a szintén ott gyülekező DK-sokat, hogy engedjék le a zászlóikat, és hagyják el a helyszínt, különben a rendőrök segítségét kéri ehhez. Magyar Péter megköszönte többek között a rendőrök, a tűzoltók, a katonák, az orvosok, az ápolók, a vasutasok, a szociális munkások és a tanárok munkáját. Majd azzal folytatta, hogy a DK hívei menjenek át a Lendvay utcába, a Fidesz székházához, mert „eltévesztették a házszámot”. A közmédia választási vitáját többször is „Tónika-show-nak” nevezte. Elmondta, hogy megpróbált beszélni az MTVA igazgatójával, Papp Dániellel, de nem ez nem jött össze. Magyar Péter szerint nem azért nem rendeztek valódi politikai vitát az elmúlt 14 évben, mert nem lenne rá igény. Hanem mert Rogán Antal nem engedte meg, ehelyett a közmédia reggel és este hazudik.

Azt mondta, ő Gyurcsány Ferenccel és Orbán Viktorral akart vitázni, de „a két Sir Robin, a gyáva elfutott”. Meg akarta őket kérdezni, mit tettek a Magyarországgal, hogyan lett az EU egyik legszegényebb és legkorruptabb országa. Deutsch Tamással alapvetően nem akart volna vitázni, mert nem érdeklik a marihuána fogyasztásával kapcsolatos kérdések, de ha ez az ára, hogy bekerüljön a közmédiába akkor vállalja. Szegény ember kevéssel is beéri, mondta.

Ezután kihívta Papp Dániel a teraszra, mire a tömeg azt skandálta, hogy „menjen ki”. Azt akarta megkérdezni, hogyan tud tükörbe nézni, miközben olyan intézményt vezet, amit Észak-Koreában vagy a náci Németországban is megirigyeltek volna. „Hogy lehet az, hogy a legnagyobb ellenzéki pártot, amit több millió ember támogat, egyetlen percre sem hívják be a köztévébe nyilatkozni, miközben a híradó fele a Tisza Párttal és Magyar Péterrel foglalkozik. Annyi hazug és álhírt terjesztenek, amire szavak sincsenek.” Itt is elmondta, hogy feljelenti Orbán Viktort a háborús plakátok miatt. „Magyarországon mindenki békepárti, bármennyit hazudtok” – jelentette ki.

Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

Azt ígérte, hogy meg fogják látogatni a Médiahatóságot és Rogánt Antalt, „és természetesen el fogunk látogatni a Kunigunda utcába is”, ahol az MTVA székháza van. Szerinte valamiért nagyon félnek, ezért nem vitték oda a csütörtöki vitát. „Érezzétek jól magatokat. Igyekszem megőrizni a hidegvéremet, igyekszem elővenni a diplomata múltamat” – mondta. „Legyetek nagyon békések, a DK-szimpatizánsokkal is legyetek békések, a legújabb felmérések szerint egyre kevesebben vannak, vigyázni kell rájuk” – kérte a megjelent híveitől.

Magyar Péter a Fidesz EP-képviselőit is kritizálta. „Azt kérdezem Deutsch Tamástól, hogyan képviselte a magyar embereket, hogyan védte meg a migrációról, a háborútól, ha a szavazások 30 százalékán nem vett részt?” Magyar szerint a 705 EP-képviselőből a Fidesz listavezetője a 704. legkevesebbet szavazó képviselő. A Fidesz másik EP-képviselőjét, Gyürk Andrást is elővette, akit Magyar állítása szerint Brüsszelben csak Mr. Nobodynak hívnak, olyan kevés szavazáson vesz részt.

„Be szeretnénk bizonyítani, hogy a politika lehet szép és hasznos, országos vagy uniós szinten, ezért mi nem zárt szobákban választottunk ki nyelveket nem beszélő, korrupt vagy zsarolható, ámde ereszen jól mászó politikusokat.” Beszédének végén azt mondta, hogy a Tisza Párt EP-képviselői be fogják bizonyítani, hogy lehet ezt másképp csinálni. „Magyarország nem a Rogán Antalok, a Döbrögik, hanem a Hunyadik, a Görgey Artúrok és végső soron a Lúdas Matyik országa.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!