Egy férfi prostitúcióra kényszerített, éheztetett és bántalmazott egy gyermekotthonból megszökött kiskorút

2024. május 29. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki több mint fél éven át prostituáltként dolgoztatott, éheztetett és bántalmazott egy 18 év alatti lányt – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében.

A vád szerint a többszörösen büntetett kecskeméti férfinek nem volt állandó munkahelye és rendszeres jövedelme, amikor 2022 nyarán megismerkedett a pszichés betegsége miatt gyógyszeres kezelés alatt álló fiatal lánnyal. A fiatal lány 2022 októberében került gyerekotthonba az iskolai magaviselete, hiányzásai és csavargásai miatt. A lány rendszeresen megszökött az otthonból, ez idő alatt gyógyszereit sem szedte.

A férfi egy ilyen szökés alkalmával került kapcsolatba a lánnyal. A lány elkezdett megbízni a férfiban. A férfi 2022 karácsonyán felajánlotta neki, hogy a komfort nélküli, egyszobás lakásban vele és a családjával lakhat. A lakásért cserébe a férfi elvárta a lánytól, hogy prostituált legyen.

A férfi a lány pénzét elvette, összesen hét hónap alatt nagyjából 6,5 millió forintot keresett a lány futtatásán. A férfi nem adott elég ennivalót a lánynak, és hiába volt beteg, orvoshoz sem vitte őt. Volt, hogy a férfi veréssel fenyegette és meg is pofozta a lányt.

Ezért a lány 2023 tavaszán ott akarta hagyni a futtatóját, de a férfi megfenyegette, hogy ha megteszi, zárt intézetbe viteti. Végül a lány 2023. július végén tudott elmenekülni a férfitól.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit az emberkereskedelem és kényszermunka súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!