Árulták és ingyen is adták a drogot, vádat emeltek ellenük

2024. május 29. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy mennyiségben árult ecstasyt és amfetamint egy ötven év körüli nő, aki évek óta maga is drogfogyasztó, írja a Fővárosi Főügyészség. A rendőrség a nő XVII. kerületi lakásában foglalta le a zacskókban kimért illegális szereket, valamint készpénzt euróban, dollárban és izraeli sékelben.

A rendőrség megállapította, hogy a nő a kábítószert egy józsefvárosi férfitől szerezte, és árulta viszonteladóként. A két vádlott közös drogfogysztás révén ismerkedett meg, egyes házibulikon a meghívott ismerősök ingyen is fogyaszthattak kokaint.

A negyvenes éveiben járó férfi lakásában „a jelentős mennyiséget többszörösen meghaladó” amfetamint, marihuánát és kokaint foglaltak le, de az az ügyészség jelentéséből nem derült ki, konkrétan mennyit. A jelentős mennyiséget a Btk. úgy határozza meg, hogy „egy hozzá nem szokott fogyasztó átlagos hatásos adagjának száznegyvenszerese”.

Mindkét vádlottra végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést, és vagyonelkobzást kért a főügyészség. A férfi jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll, társa szabadlábon védekezhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!