Kétmillióval húzták le a gyesen lévő nőt, aki elhitte, hogy neki kell fizetnie, hogy dolgozhasson

2024. május 28. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 2 millió forintja bánja annak a 36 éves, gyesen lévő nőnek, aki elhitte, hogy egy hirdetésben munkát ajánló személy profilja valós, és jelentkezett is a meghirdetett pozícióra – írja a Police.hu.

Az üzenetekben kapott instrukciók szerint egy online áruházból kellett rendelnie, amiért teljesítményarányos bérezést ígértek. A munkát a nő elvégezte, majd azért, hogy továbbléphessen, különböző számlákra kértek tőle utalásokat. Az ígéret szerint ezeket később a jutalékkal együtt kapta volna vissza.

Akkor kezdett csak gyanakodni, amikor már közel 2 millió forintot elutalt.

Kérte, hogy a pénzét küldjék vissza, amit nem tettek meg, ehelyett azzal fenyegették, hogy 1 millió forint kötbért kell fizetnie az idő előtti kiszállásért.

A 36 éves nő csak ekkor tett feljelentést a rendőrségen.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a túl könnyű pénzkereseti lehetőségeket ígérő hirdetéseket mindig fenntartásokkal kell kezelni, a közösségi oldalakon megjelenő hirdetések valóságtartalmát ugyanis senki nem garantálja, ezért a csalók gyakran álprofilokat használnak a bűncselekmények elkövetéséhez. „Ha munkavállalóként fizetnie kell a munkavégzésért, biztosan csalókkal van dolga. Ilyen esetekben semmiképpen ne utaljon pénzt!” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!