Azt ígérte a jósnő, leveszi a rontást az ékszerekről, de inkább bevitte őket a zaciba

2024. május 28. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki jóslás közben azt ígérte egy nőnek, hogy másnapra megtisztítja a rontástól az ékszereket, de aztán zálogba adta őket – derül ki az ügyészség közleményéből.

Az 52 éves nő 2023 decemberében egy győri bevásárlóközpontban szólított meg egy nőt azzal, hogy jósol neki. Jóslás közben a nőn lévő arany karkötőről és aranygyűrűről azt állította, hogy rontás van rajtuk, de megígérte, hogy leveszi róluk.

A nő át is adta neki a 165 ezer forint értékű ékszereit abban a tudatban, hogy másnap vissza is kapja őket – rontásmentesen. Nem így történt, a jósnő húsz perccel később már le is adta az ékszereket a bevásárlóközpontban lévő zálogházban.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság rendőrei végezték el. A nyomozás során az ékszereket lefoglalták a zálogházban, és visszaadták őket a pórul járt nőnek.

Az ügyészség a jósnőt kisebb kárt okozó csalással vádolta meg. Vele szemben akár két év szabadságvesztés is kiszabható. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!