Dobrev Klára Szegeden: Szégyen

2024. május 27. – 21:43

Dobrev Klára Szegeden: Szégyen
Dobrev Klára Szegeden 2024. május 27-én – Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Sulyok Tamásnak mennie kell” – mondta Dobrev Klára hétfő este Szegeden, az Ifjúsági Ház rendezvényközpontban a DK és az MSZP közös eseményén, ahol Kunhalmi Ágnes is mondott beszédet. Az esemény azzal kezdődött, hogy elhangzott Beethoven Örömódája, az Európai Unió himnusza, amit a nagyrészt nyugdíjasokból álló közönség állva hallgatott végig.

Majd Kunhalmi Ágnes szólalt fel, annak dacára, hogy a kampány során Dobrevvel együtt mindketten egy kicsit berekedtek, de az MSZP társelnöke ebből is képes volt politikai üzenetet gyártani: „azért nem hagyjuk, hogy a Fidesz elnémítson minket”. Ezután a kínai tőkéről beszélt, ami szerinte nem baj, hogy van, mert nem az a lényeg, hogy „a világ mely pontjáról jön a tőke, hanem az, hogy hova érkezik, milyen körülmények közé”.

„Szeged egy demokratikus jogállam” – mondta Kunhalmi, aki úgy látja, a Botka László vezette önkormányzat transzparens és átlátható – bár a politikus szavaival ellentétben pont a kínai BYD-gyár kapcsán ez aligha mondható el. „Orbán Viktor egyetlen szerződést sem mutatott meg, amit kínaiakkal és másokkal kötött, ez a döntő problémánk” – érvelt a politikus, aki szerint „nem lehet elárusítani az országot, ahogy Orbán teszi”.

Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex
Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex

Ezután Dobrev Klára, a DK listavezetője vette át a szót, aki beszéde alatt legalább tizenötször mondta ki, hogy „szégyen”. Szerinte „ha fideszes vagy, mindenből kimosnak, bármennyit lopsz, megbocsátják neked, ha Mészáros Lőrinc vagy, még meg is dicsérnek érte”. Sőt „ha fideszes vagy, még gyerekeket is bánthatsz, pedofilokat is rejtegethetsz”, mondta a kegyelmi ügyre utalva.

„Sulyok Tamásnak mennie kell” – jelentette ki a végén Dobrev. A Demokratikus Koalíció fel is jelentette az államfőt, amiért állítólag törvényellenesen játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. A DK még hétfőn délután a helyszínről, a Szeged melletti Deszk külterületéről jelentkezett be, ahol az érintett földterületek találhatók. Az ügyben Gulyás Gergely is megszólalt, aki szerint Sulyok ártatlan.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!