Két Wizz Air-gép is kénytelen volt leszállni Budapesten, az egyik rosszullét, a másik meghibásodás miatt

2024. május 25. – 11:23

Két Wizz Air-gép is kénytelen volt leszállni Budapesten, az egyik rosszullét, a másik meghibásodás miatt
A Wizz Air péntek esti Budapest–Barcelona járatának visszafordulása a Fligthradaron – Forrás: Olvasónk / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este több olvasónk is a Wizz Air valamely járatának menetrendtől eltérő útvonalára hívta fel a figyelmünket a Flightradar repülőkövető oldal adatai alapján. Egyrészt az este nyolc körül Budapestről Barcelonába induló járat felszállás után szinte azonnal visszafordult és leszállt. Másrészt a Dortmundból Kutaiszibe tartó esti járat Békéscsaba környékén éles kanyarral visszafordult Budapestre, ott feltételezhetően leszállt, majd később folytatta az útját Kutaiszibe.

Az anomáliákról megkérdeztük a Wizz Airt, a cég válasza szombat délelőtt meg is érkezett. „Ahogy mindig, úgy a két május 24-i járat esetében is az utasai, személyzete és repülőgépei biztonsága volt a Wizz Air számára a legfontosabb” – írták.

Válaszaik alapján a barcelonai járatnál műszaki hiba volt a visszafordulás oka: „A Wizz Air május 24-i, Budapestről Barcelonába repülő járatán a felszállást követően az időjárásjelző radar hibát jelzett, ezért a gép a biztonsági protokollnak megfelelően azonnal visszafordult a budapesti repülőtérre. A technikai problémát gyorsan sikerült elhárítaniuk a szakembereknek, így a repülőgép folytathatta útját a célállomásra.”

A kutaiszi járatnál pedig az egyik utas lett rosszul: „A Dortmundból Kutaiszibe tartó járaton egy utas komoly fájdalmakra panaszkodott, a fedélzeten tartózkodó orvos és a személyzet úgy ítélte meg, az utasnak azonnali kórházi ellátásra van szüksége. Ennek érdekében a Wizz Air munkatársai a gépet a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre irányították, ahol a beteget már mentő várta. A repülőgép ezután folytatta útját tovább Kutaiszibe.”

„A Wizz Air elnézést kér az utasokat ért kényelmetlenségért, de a légitársaság számára továbbra is a biztonság és az utasok védelme a legfontosabb” – tették hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!