Gyerekes családok vágtak át az M2-es autóúton, csak azért, hogy mákvirágokat fotózzanak

2024. május 24. – 18:18

Másolás

Vágólapra másolva

Veszélyes közlekedési szabálytalanságokat vállalnak be egyesek azért, hogy egy virágos mezőről fotót készíthessenek – derül ki a Magyar Közút közösségi oldalain megosztott posztjából.

A Magyar Közút szerint sokfelé virágosak most a rétek, de a Pest vármegyei Csörög közelében, az M2-es autóút mentén van egy különösen szép mákvirágmező, ami sokakat arra késztetett, hogy néhány fotó kedvéért átvágjanak egy forgalmas, záróvonallal elválasztott úton. A Magyar Közút szerint több alkalommal a rendőrséget is kénytelenek voltak kihívni a gyalogosok miatt.

„A termesztett mákvirágot nem illik/szabad leszedni más magánterületéről, de legalább akkora baj, ha egy fotó miatt a felnőttek nemcsak magukat, hanem gyerekeiket is veszélyes szituációkba hozzák” – írták, ugyanis sokan családostul keltek át szabálytalanul. A közleménye szerint érdemes figyelembe venni, hogy a gyerekek eleshetnek az úttest közepén, de önmagában már az sem jó nekik, hogy ilyen példát mutatnak nekik a szülők.

„Jól gondoljátok át, hogy megéri-e pár szál virágért vagy néhány közepesen jól sikerül social media posztért kockáztatni a saját vagy mások életét!” – kérik a szakemberek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!