Négy év börtönbüntetésre ítélték azt a vezető beosztású orvost, aki milliókat fogadott el betegei hozzátartozóitól

2024. május 23. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Szombathelyi Törvényszék bűnösnek mondta ki és négy év börtönbüntetésre ítélte azt a vezető beosztású orvost, aki több mint négymillió forintot fogadott el betegei hozzátartozóitól – írja a Szombathelyi Törvényszék oldalán.

A Vas Vármegyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés bűntette miatt emelt vádat tavaly az orvossal szemben. A vádirat szerint az orvos 2013 márciusa és 2022 októbere között az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól „az egészségügyi ellátásért sokszor és ismétlődően jogtalan vagyoni előnyt kért, illetve fogadott el”.

A vádirat szerint a nő 23 beteg hozzátartozóitól fogadott el rendszeresen juttatást azért, hogy az ápoltak kórházi kezelését, fekvőbeteg-elhelyezését az általa irányított osztályon biztosítsa. Az orvos a pénzt rendszerint a kórház orvosi szobájában vagy irattárában, illetve egy parkolóban vette át, és átutalással is lehetett fizetni neki.

Az orvost hat évre eltiltották az orvosi foglalkozásától, hárommillió forint pénzbüntetést kapott, és négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, az orvos és védője felmentésért nyújtott be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!