Szentkirályi Alexandra: A köztér nem vécé, a villamos nem hajléktalanszálló

2024. május 23. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Szentkirályi Alexandra hosszú interjút adott a Mandinernek, amiben a programpontjain kívül beszél többek között arról is, hogy „ingfelgyűrős munkára készül”, mert szerinte sok a tennivaló a fővárosban, a „gyurcsányozáson” kívül beszélt arról is, hogy szerinte a Fidesznek világos elképzelése van arról, milyennek szeretnék látni Budapestet. „A fővároson eddig és ezután is rajta van a kormánypártok figyelme. Most itt a lehetőség, hogy újra fejlődhessen, én pedig arra készülök, hogy ennek a motorja legyek” – mondta a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra többek között azt mondta még az interjúban, hogy

  • „a köztér nem vécé, a villamos nem hajléktalanszálló, az utca nem kocsma”, szerinte a hajléktalankérdés létező probléma, és „a főpolgármester nem orvosolja”. Szerinte ez nem méltó a hajléktalan emberekhez és azokhoz sem, akik rendeltetésszerűen használnák a köztereket. Ezzel kapcsolatban pedig kijelentette:

„Örömmel vállalom, hogy rendpárti főpolgármester szeretnék lenni, és meggyőződésem, hogy a rend iránti igény politikai hovatartozástól függetlenül megvan a budapestiekben.”

  • Szerinte a mostaninál sokkal több minőségi turistára van szükség Budapesten, olyan vendégekre, akik értékelik a magyar kultúrát, építészetet, a gasztronómiánkat. „A mennyiségi turizmustól el kellene mozdulni a minőségi turizmus irányába” – mondta.
  • Szerinte nem vezet jóra, ha tiltás útján akarjuk rábírni az autósokat arra, hogy letegyék a kocsijukat. Szerinte Karácsonyék „szétvernék Budapest közlekedését és ezzel az ország gazdasági motorját”.

Szentkirályi Alexandra arra a kérdésre, hogy leül-e vitázni az ellenfeleivel, ezt válaszolta:

„Nagyon várom a vitát, ha a valódi főnök, Gyurcsány Ferenc ül velem szemben a székben”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!