A szerda is esősen indul, de délután kisüthet a nap

2024. május 22. – 06:39

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán a reggeli és a délelőtti órákban az ország keleti, északkeleti felén, harmadán, esetleg még nyugaton, északnyugaton fordulhat elő villámtevékenység egy-egy intenzívebb záporos gócban, írja a Hungaromet. Az Időkép szerint reggel még többfelé készülhetünk záporokra, zivatarokra, majd napközben ezek egyre inkább az ország keleti-északkeleti felére koncentrálódnak, de délután nyugaton és délen is előfordulhatnak elszórtan.

Délután az északkeleti, keleti harmadban, ezen belül nagyobb eséllyel a Gyöngyös–Szeged-vonal szélesebb környezetében, illetve a nyugati, valamint a délnyugati határszélen ismétlődő jelleggel újabb zivatarok alakulhatnak ki, melyeket felhőszakadás, apró szemű jég és szélerősödés kísérhet. A késő esti órákra a zivatarok lassan fokozatosan lecsengenek, jelentősen csökken a számosságuk.

Napközben hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a nap, kevesebb napsütés északkeleten várható. A délnyugati, majd nyugatira-északnyugatira forduló szél sokfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz. A csúcshőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Csütörtökön kevesebb helyen, elsősorban északkeleten és nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok, az ország nagy részén viszont napos-fátyolfelhős idő lesz jellemző. Pénteken délnyugaton csak helyenként, máshol többfelé várható zápor, zivatar, keleten helyenként felhőszakadás, jégeső is. A déli-délnyugati szél több helyen lehet élénk, zivatarok idején erős, viharos. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul. Hétvégén a napos időszakokat fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják. Elszórtan továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Szombaton a délkeleti, vasárnap a keleties szél lehet többfelé élénk, zivatarok idején erős, viharos. Délutánonként 23–29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!