Hét hónapot kell várni az urológiai vizsgálatra a szekszárdi kórházban

2024. május 22. – 21:10

Másolás

Vágólapra másolva

Már csak decemberre adnak urológiai időpontot a 200 ezer ember ellátásáért felelős szekszárdi Balassa János Kórházban. Az RTL híradója felhívta a kórházat, a betegirányító pedig azt mondta, ha akut panasza van a betegnek, és a háziorvosa ráírta a beutalóra, hogy sürgősségi, akkor ki lehet ott várni a sort, más opció nincs. Más szakellátásnál nem kell ennyit várni, a híradó riporterének betegek azt mondták, bőrgyógyász szakrendelésre három hónapra kaptak időpontot, CT vizsgálatot pedig egy hónapon belül elvégeztek.

A szekszárdi kórházi főigazgatóság szerint azért kell ilyen sokat várni urológiára, mert „az utóbbi időben megnőtt az urológiai szakellátásra érkező betegek száma”, de a hivatalos válasz szerint sürgős esetekben nem kell várakozni. A hétvégi ügyelet viszont Szekszárdról Pécsre került.

Az RTL-nek nyilatkozó Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász szerint azért is lehetnek ilyen hosszúak a várólisták, mert Magyarországon kiugróan magas az orvos-beteg találkozások száma, és mivel az alapellátás nem tud megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtani, a háziorvosok túl sok beteget küldenek a kórházba.

Nemcsak a tolnai megyeszékhelyen van gond az urológiai ellátással, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban „humánerőforrás-nehézség miatt” június 1-től átmenetileg szünetel a fekvőbeteg-ellátás az urológiai osztályon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!