Függetlennek állították be magukat a Fidesz jelöltjei Siófokon

2024. május 22. – 17:51

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc kormánypárti képviselőjelöltből négyet elmarasztalt a Helyi Választási Bizottság Siófokon, mert vagy függetlenként tüntették fel magukat, vagy egyszerűen lehagyták a Fideszt a plakátokról, írja a Magyar Narancs.

Két siófoki fideszes jelölt úgy indult neki a kampánynak, hogy nemes egyszerűséggel függetlenek mondta magát. Még a plakátjaikra, szórólapjaikra is azt írták, hogy független jelöltek. Miután az MSZP bejelentette a dolgot, a választási bizottság felszólította őket, hogy törvénysértő elhallgatni a támogató pártok nevét, mert így a választókat tévesztik meg. A választók döntését ugyanis nem csak a jelölt személye, de a jelölőszervezet is befolyásolhatja.

Az egyik érintett jelölt Leányvári Krisztina, akinek Facebook-borítóképe az elmarasztalás után az elmúlt napokban ilyen evolúción esett át:

Leányvári Krisztina borítóképe május 10-én, május 12-én és május 17-én – Forrás: Facebook Leányvári Krisztina borítóképe május 10-én, május 12-én és május 17-én – Forrás: Facebook
Leányvári Krisztina borítóképe május 10-én, május 12-én és május 17-én – Forrás: Facebook
Leányvári Krisztina borítóképe május 10-én, május 12-én és május 17-én – Forrás: Facebook

Leányvári előbb független képviselőjelöltből lett önkormányzati képviselőjelölt, majd végül a Fidesz és a KDNP is odakerült a neve mellé, igaz, egészen parányi méretben.

Két másik induló már nem állította magáról azt, hogy független jelölt lenne, csak elfelejtette feltüntetni, hogy egy civil szervezet mellett a Fidesz-KDNP jelöltje is. A HVB ezt is törvénysértőnek, a választók megtévesztésének minősítette.

A Magyar Narancs szerint a Fidesz egy olyan polgármesterjelöltet támogat, aki hivatalosan függetlenként indul a választáson: Gyulai Lászlót, aki a kampánystartig a járási kormányhivatalt vezette.

A Fidesz Budapesten is rejtőszínekkel kampányol, sok helyen a Fidesz polgármester- és képviselőjelöltjeinek plakátjain a jól megszokott narancsszín helyett a kék, az arany és a zöld különböző árnyalataival lehet találkozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!