Novák Előd: Vannak antiszemita barátaim, és akkor mi van?

2024. május 22. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy csoport néhány tagja náci karlendítés közben fotózkodott a Mi Hazánk Bikás parkban tartott majálisán. A történtekről a párt alelnöke, Novák Előd még akkor elmondta a véleményét a Telexnek. Az esetről most is kifejtette a véleményét az Ultrahang Plusz YouTube-csatornáján.

„Nem szeretem az elhatárolódásra kényszerítést, amikor megmondják, mitől határolódjak el. Sok minden zavar. Zavar a karlendítés, pláne, ha a saját rendezvényünk szélén teszik, ez nem a mi rendezvényünk része volt. De sokkal jobban zavar, hogy nem tudósít az MTI az eseményünkről. Téves megközelítés, hogy mindig az a fő mérce, hogy valaki antiszemita, vagy nem. Nekem vannak antiszemita barátaim. És akkor mi van? Van, aki a kutyákat nem bírja elviselni, van, aki a mazsolát ki nem állhatja. Attól még jobban megbotránkozom, hogy mondjuk egy mazsolát miért nem lehet megenni. Van, aki a cigányokat nem bírja elviselni, van, aki a homoszexualitástól viszolyog, vagy az anális szextől, és akkor homofób? Vagy már többet is jelent a homofóbia?”

Kifejtette azt a nézetét is az interjúban, hogy manapság az az antiszemita, akit a zsidók utálnak, akire rásütik ezt a bélyeget, ezt az olcsó vádat. Ő úgy látja, hogy ma már az antiszemitizmus lepereg mindenkiről, mert az orosz–ukrán háborúban kölcsönösen nácizzák egymást.

Úgy gondolja, nem az kellene legyen az emberi minőség fő fokmérője, hogy valaki antiszemita, vagy sem. Hanem annak, hogy valaki tisztességes, becsületes, szorgalmas, tehetséges, és még számtalan emberi mérőszámot hozhatna. Csak ne mindig a zsidósághoz való viszony legyen az, vagy az LMBTQ-mozgalomhoz való kapcsolat.

A Mi Hazánk a Fidesz és a DK mellett minden megyében állított listát, az ország minden pontján lehet rájuk szavazni a júniusi EP-választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!