Azért kell a Békemenet a CÖF szerint, mert Párizs, London és talán Berlin is atomháborút vizionál

2024. május 22. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

„20-30 évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy az a Nyugat, amelyre a vasfüggöny mögül évtizedekig vágyakoztunk, úgy fog kinézni, ahogy ma kinéz: káosz, anarchia és bizonytalanság jellemzi. Ez a Nyugat a háború eszkalációjában utazik, miközben Magyarország a béke szigete. Aki szeretné, hogy az is maradjon, ott a helye a Békemeneten” – idézte a hirado.hu Bayer Zsolt publicista szavait, miért van szükség június elsején a Békemenetre.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója azt közölte, hogy abban a helyzetben vonul majd a Békemenet, amikor Párizs, London és talán Berlin is atomháborút vizionál, feledve Hirosimát és Nagaszakit.

Fricz Tamás politológus kiemelte: egy „új politikai képződmény” vezetője, aki olyan hálózat tagja, ami a háború pártján áll, azzal büszkélkedik, hogy nagy tömegeket tud az utcára vinni. (A Híradó beszámolója szerint nem nevezte meg Magyar Pétert.) Ezért is fontos, hogy minél többen legyenek ott a Békemeneten, hogy megmutassák, még többen állnak a béke mellett.

Június elsején 11 órától 13 óráig gyülekeznek a Lánchíd pesti oldalán, majd az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon keresztül vonulnak a Margit-szigetre, az alsó nagyrétre.

Menczer Tamás arról számolt be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is ott lesz a Békemeneten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!