Több gép nem tudott leszállni Budapesten a város felett tomboló zivatarlánc miatt

2024. május 21. – 22:51

Másolás

Vágólapra másolva

"A Budapest felett tomboló zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az induló járatok esetében késések, akár törlések is várhatók, a Budapestre érkező járatok esetében pedig szintén késésekre, illetve divertálásokra (kitérő repülőtérre való leszállásokra) lehet számítani. Eddig a Berlinből és Stuttgartból Budapestre tartó gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és kitérő városokban landoltak. Jelenleg a repülőtér működése folyamatos, azonban a földi kiszolgálás a villámlás és a heves zivatar miatt lelassult. “Kérjük utasaink türelmét és megértését!” – olvasható a reptér honlapján egy felugró üzenetben.

Forrás: Bud.hu
Forrás: Bud.hu

Az érkező járatok listájában egy harmadik, amszterdami járatot is töröltként tüntetnek fel, de cikkünk írásakor, kedden 22:40-kor a legtöbb induló járatnál késést jelez a reptéri rendszer.

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyék egyes járásaira a HungaroMet Zrt. kedd délután. A riasztással érintett járásokban a következő órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is – írtuk kedd délután.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!