Lilu Rákay Philipről: Ő nem megélhetési fideszes, ez az értékrendje, nekem tévésként volt etikai problémám vele

2024. május 21. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Én azt őszintén tisztelem, hogy Philip első perctől kezdve ezt az értékrendet képviselte. Ő nem megélhetési fideszes, hanem ez abszolút az ő értékrendje volt. Nekem az etikai problémám mint tévés volt” – reagálta Lilu arra, hogy Rákay Philip korábban azt nyilatkozta, a műsorvezető gerjesztette ellene a hangulatot, miután 2002-ben kiállt Orbán Viktor mellett.

Rákay Philip egy áprilisi interjúban beszélt arról, hogy miután több mint húsz évvel ezelőtt részt vett Orbán Viktor nagygyűlésén a Kossuth téren, az egész médiaszakmát magára haragította. „Elfogyott körülöttem a levegő, ennek első precedense volt, hogy az általam is alapított Z+ egyik műsorvezetője, Lilu által gerjesztett hangulatban összehívták a vezetőséget, és számonkérték rajtam a szereplésemet” – mondta.

Lilu a Partizán hétindító reggeli műsorában reagált Rákay Philip állításaira. A műsorvezető szerint erősen csúsztatnak azok a újságcikkek, amik szerint ő rúgatta ki Rákayt a zenetévéből, ezt ugyanis szerinte maga Rákay sem állította, írja a 24.hu.

„Nekem Philippel jó volt a viszonyom mindig, én nagyon kellemesen emlékszem a közös munkára. Mi rengeteget röhögtünk együtt. Ugyanazon röhögtünk, ugyanazokat a zenéket szerettük. Nekem talán vele volt az egyik legjobb viszonyom” – emlékezett vissza Lilu.

A műsorvezető szerint 2002-ben valóban jelen volt egyfajta politikai feszültség a kereskedelmi csatornánál, és azt is lehetett tudni, hogy nagyon más az értékrendjük Rákayval.

„Az valóban úgy volt – és ezt Philip nagyon jól el is mondta –, hogy én akkor kezdeményeztem egy olyan értekezletet a vezetőséggel, ami arról szólt, hogy én kifejeztem az aggályomat azzal kapcsolatban, hogy szerintem ennyire erősen benne lenni a pártpolitikában egy zenetévés műsorvezetőnek nem szerencsés, hiszen első szavazókhoz beszélünk. Sokkal feketébb és fehérebb, kevésbé volt árnyalt a világ, mint most. Az a Kossuth téri rendezvény egy irgalmatlan nagy dolog volt, arról mindenki tudott. Az nem egy véleményes dolog volt, hogy ott Philip hogy van jelen. Egyébként én azt őszintén tisztelem, hogy Philip első perctől kezdve ezt az értékrendet képviselte. Ő nem megélhetési fideszes, hanem ez abszolút az ő értékrendje volt. Nekem az etikai problémám mint tévés volt” – mondta a műsorban.

„Pontosan az volt a problémám, ami most azzal, amikor egy híradós elmondja, kire kéne szavazni. Egyszerűen etikátlan tévézés ez számomra. És akkor kicsiben, fiatalként ugyanez volt, csak a zenetévére kivetítve.”

Mint mondta, megérti, hogy ez az értekezlet Rákaynak rosszul esett, ezért is örült volna, ha a producer elfogadja a Partizán meghívását a reggeli műsorba, hogy megbeszélhessék régi sérelmeiket. „Szerintem nagyon szexi dolog lett volna, ha mindenki látja, hogy két haver tud beszélni régi sérelmekről vagy megélésekről” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!