Elpusztult Sanyi, Békéscsaba betegre rugdosott közkakasa

2024. május 21. – 16:42

Elpusztult Sanyi, Békéscsaba betegre rugdosott közkakasa
Sanyi kakas, részlet az RTL korábbi riportjából – Forrás: RTL

Másolás

Vágólapra másolva

„Sanyi kakas tegnap délután a kezeink között ment el” – adta hírül az ikonikus békéscsabai kakas gondozója, Fekete Vanda a Sanyi-ügyek megvitatására létrehozott Facebook-csoportban.

Sanyi több mint négy éve szökött meg a békéscsabai piacról a gazdájától, így kerülte el, hogy előbb-utóbb a bográcsban kössön ki. Azóta a Munkácsy téren élt, a környékbeliek vigyáztak rá, etették és itatták, gyakorlatilag a város közkakasa lett belőle. Néhány hete azonban valaki többször is megrugdosta az állatot, ezután szorult ápolásra.

„Sanyi állapotáról folyamatosan tájékoztattak a gondozói, néhány napja már lehetett sejteni, hogy a kakas élete végéhez ért. – Gyengélkedik, már fent lakik a teraszon és egy fotelban érzi jól magát. Hallgatva a madarak csicsergését, pihen. Úgy gondolom, a segitség későn érkezett, már nem tudjuk őt megmenteni. Annyit tehetünk, hogy szeretettel gondozzuk, amíg végleg meg nem pihen” – idézte a Magyar Nemzet a privát csoportban közzétett bejegyzést a kakas állapotának romlásáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!