77 választási plakátot tépett le egy férfi a IX. kerületben

2024. május 21. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

A IX. kerületi rendőrök őrizetbe vettek egy 39 éves szigetszentmiklósi férfit, aki választási plakátokat tépkedett le a IX. kerületben – írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség járőrei május 20-án este nyolc óra körül a Soroksári úton figyeltek fel egy férfira, aki egyik kezében egy doboz sörrel éppen egy választási plakátot tépett le.

A férfi nem először akciózott, egy két kilométeres szakaszon összesen 77 plakátot szakított le, amivel mintegy 300 ezer forint kárt okozott.

A férfit előállították a IX. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rongálás és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett. Az is kiderült, hogy hasonló bűncselekmény miatt a lakóhelyén is folyik ellene eljárás.

A gyanúsítottat a ferencvárosi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Az elmúlt hónapokban több plakátrongáló is munkálkodott a fővárosban, Józsefvárosban például száz választási plakátot rongált meg egy férfi. A Fidesz ózdi szervezetének pedig 60 választási plakátját szaggatták le a városban, és fel is gyújtották a habkartonra kasírozott táblákat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!